Marosvásárhelyi kerékpárosok felvonulása 2

A Pro Biciclo Urbo egyesület folytatja a figyelem felkeltő eseménysorozat szervezését, amellyel szeretnénk ráirányítani a helyi hatóságok figyelmét a kerékpáros közlekedés hiányosságaira. Az események minden hónap második csütörtökén kerülnek megszervezésre, Marosvásárhelyi kerékpárosok felvonulása (Marșul bicicliștilor din Mureș) címszó alatt, minden egyes alkalommal egy másik útvonalon a városban.
Az eseménysorozat célja felhívni a figyelmet:
- hogy a kerékpárosok ugyanúgy a forgalom résztvevői mind az autósok, az úttesten közlekednek, megosztva azt az autósokkal,
- hogy a városban nincs megfelelő kerékpáros infrastruktúra (kerékpár sávok, utak, stb.),
- hogy a kerékpáros közlekedés egy alternatív közlekedési mód, amely csökkentheti a légszennyezést, az autós forgalmat,
- hogy egy élhető, emberi városra van szükségünk, megfelelő közszállítással, infrastruktúrával, alternatív közlekedési lehetőségekkel, közösségi terekkel, stb.
Az események során kerékpározni fogunk egy előre megszabott útvonalon (minden esetben más és más útvonalon) a város területén, betartva a közlekedési szabályokat (elsőbbség adási szabályok, jelzőlámpák, irányváltoztatás, stb.). Minden résztvevő kerékpárja a szabályoknak megfelelően kell legyen felszerelve: fékek, lámpák, macskaszemek, csengő, stb.
A második eseményre 2019 november 14-én kerül sor, 18 órától. A résztvevőket a tudori Jysk parkolóba várjuk, innen fogunk elindulni 18 órakor a következő útvonalon: Sarló utca, Predeal utca, Năvodari utca, Moldovei utca, 1918 December 1 bulevárd, Győzelem tér, Rózsák tere (megkerüljük meg a Főteret), Călărașilor utca, Aurel Filimon utca. Térkép: https://www.bikemap.net/en/r/5409855/
A felvonuláson 14 éven felüli személyek vehetnek részt, megfelelően felszerelt kerékpárokkal. A résztvevők kötelesek betartani a közlekedési szabályokat (egy sorban haladni a járda szegély mellett, stb.). Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy kerékpározás közben tilos a mobiltelefon bármilyen célú használata (beszélgetés, fényképezés, videózás, stb.).